Liderii Moscovei nu se mai încurcă în „detalii” precum independenţa şi suveranitatea: Ucraina face parte din Rusia

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, s-a declarat convins că unele ţări „înţeleg doar limbajul forţei”.

2929 afișări
Imaginea articolului Liderii Moscovei nu se mai încurcă în „detalii” precum independenţa şi suveranitatea: Ucraina face parte din Rusia

Medvedev rămâne cel mai radical conducător al Rusiei

„Nu are sens să negociezi cu unele ţări, blocuri sau asociaţii de naţiuni – a spus Medvedev într-un interviu acordat presei ruse, inclusiv TASS – deoarece acestea înţeleg doar limbajul forţei”.

Ucraina face parte din Rusia, dar din motive geopolitice şi istorice, Rusia a tolerat de mult faptul că ţările locuiesc „în apartamente diferite”, continuă Medvedev, într-un interviu acordat mass-mediei ruseşti, inclusiv RIA Novosti.

„Ucraina este în general o parte a Rusiei, ca să fiu sincer, este o parte a Rusiei. Dar din motive geopolitice... şi istorice... am suportat de mult să trăim în apartamente diferite. Suntem nevoiţi să luăm în considerare aceste graniţe fictive, teritorii care au făcut întotdeauna parte... din Imperiul Rus, cândva era întregul Imperiu Rus... cu excepţia unor zone care ne-au venit ca urmare a celui de-al Doilea Razboi mondial. Dar aceste teritorii au fost locuite iniţial de populaţia rusă şi au făcut întotdeauna parte din Rusia în sensul strict al cuvântului”, a spus Medvedev.

Fostul preşedinte a explicat că dacă Ucraina ar intra în NATO, Rusia ar avea un vecin care intenţionează să producă arme nucleare şi care face parte dintr-un bloc ostil, adăugând că Kievul ar putea lansa apoi o operaţiune de amploare împotriva Rusiei din cauza Crimeei şi că Moscova nu putea accepta toate acestea.

„Şi vrei să suportăm asta? Mai ales în condiţiile în care avem o dispută cu privire la Crimeea: o considerăm teritoriul nostru, ei îl consideră al lor. Aşa că se alătură NATO şi după aceea, sub auspiciile NATO, demarează o operaţiune de amploare împotriva ţării noastre… nu putem accepta asta”, a spus Medvedev.

În cele din urmă, vorbind despre planul chinez pentru o soluţie de pace în Ucraina, Medvedev a spus că acesta trebuie studiat nu doar la Moscova, ci şi la Washington şi Kiev, lucru care nu se întâmplă în prezent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici