Macron: Franţa nu va răspunde cu arme nucleare dacă Rusia le va folosi

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franţa nu va răspunde cu arme nucleare în cazul în care Rusia le va folosi împotriva Ucrainei, scrie Sky News.

3848 afișări
Imaginea articolului Macron: Franţa nu va răspunde cu arme nucleare dacă Rusia le va folosi

Macron: Franţa nu va răspunde cu arme nucleare dacă Rusia le va folos

"Doctrina noastră se bazează pe interesele fundamentale ale naţiunii", a declarat el la postul public de televiziune France 2. "Acestea sunt definite în mod clar şi nu ar fi deloc afectate în mod direct dacă, de exemplu, ar avea loc un atac nuclear balistic în Ucraina, în regiune".

Discuţia a marcat prima dată când Macron a vorbit în detaliu despre doctrina de descurajare nucleară a Franţei în ceea ce priveşte Ucraina - dar a adăugat că nu este bine să se vorbească prea mult despre aceasta.

În ciuda ameninţărilor pe care le-a lansat, nu există indicii că preşedintele rus Vladimir Putin îşi mută armele nucleare.

Liderul francez a declarat că Putin trebuie "să se întoarcă la masă" pentru a discuta despre pacea din Ucraina şi că el crede că Kievul va trebui să negocieze cu el la un moment dat.

"Astăzi, în primul rând, Vladimir Putin trebuie să oprească acest război, să respecte integritatea teritorială a Ucrainei şi să se întoarcă la masă pentru discuţii", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici