Macron va vorbi cu Putin. Ce solicitări va duce cu el şeful Franţei

Preşedintele francez Emmanuel Macron a confirmat astăzi, la ABC, că va discuta omologul său rus Vladimir Putin, în zilele următoare.

1125 afișări
Imaginea articolului Macron va vorbi cu Putin. Ce solicitări va duce cu el şeful Franţei

Macron va vorbi cu Putin. Ce solicitări va avea şeful Franţei

În afara lui Erdogan, Putin este al doilea lider mondial care încearcă să-i schimbe planurile preşedintelui Rusiei.

„Am vrut să fac prima vizită de stat şi să am o discuţie aprofundată cu preşedintele Biden şi cu echipele noastre împreună”, a spus Macron pentru ABC, indicând că intenţionează să vorbească cu preşedintele rus „în următoarele zile”.

În ceea ce priveşte rezolvarea crizei din Ucraina, Macron a reiterat că „o pace justă nu este o pace care poate fi impusă ucrainenilor. O pace justă nu este o pace care pe termen mediu sau lung nu ar fi acceptată de una dintre cele două părţi”.

Întrebat dacă crede că este posibil să se aşeze din nou la o masă de negocieri cu Putin, Macron a răspuns că crede că „este întotdeauna posibil”.

Potrivit Elysée, poziţia Franţei pe care Macron intenţionează să o reamintească lui Putin este ca trupele ruse să părăsească Ucraina şi să se restabilească suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici