MAE rus: Violenţele din SUA evidenţiază probleme enorme privind drepturile omului

Violenţele rasiale din oraşul american Ferguson arată că Statele Unite au "enorme probleme interne privind respectarea drepturilor omului", afirmă Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

254 afișări
Imaginea articolului MAE rus: Violenţele din SUA evidenţiază probleme enorme privind drepturile omului

MAE rus: Violenţele din SUA evidenţiază probleme enorme privind drepturile omului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ultimele evenimente din Ferguson sunt un nou semnal foarte preocupant transmis autorităţilor americane, care trebuie să rezolve enormele probleme interne referitoare la respectarea drepturilor omului", precizează Ministerul rus de Externe.

"Statele Unite trebuie să se preocupe de soluţionarea problemelor proprii mai degrabă decât să facă morală altor ţări", adaugă diplomaţia rusă.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia trec printr-o perioadă tensionată din cauza crizei din Ucraina. În plus, Washingtonul a criticat de nenumărate ori situaţia drepturilor omului din Rusia.

Violenţe au izbucnit luni seară în orăşelul american Ferguson (statul Missouri) după ce justiţia a refuzat inculparea unui poliţist alb care a împuşcat mortal un adolescent de culoare.

Protestatarii au devastat şi au incendiat magazine, case şi maşini din oraşul Ferguson.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici