Mahmoud Abbas vrea reluarea negocierilor israelo-palestiniene pe baza planului a două state

Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, a cerut, în discursul rostit la Adunarea Generală a ONU, reluarea negocierilor de pace cu Israelul pe baza soluţiei coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, după ce premierul israelian, Yair Lapid, s-a declarat favorabil acestui plan.

209 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Abbas vrea reluarea negocierilor israelo-palestiniene pe baza planului a două state

"Adevăratul test de credibilitate şi seriozitate asupra acestei poziţii este ca Guvernul israelian să revină imediat la masa negocierilor de pace", a afirmat Mahmoud Abbas, vineri, de la tribuna Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

Liderul palestinian a denunţat ocupaţia israeliană şi "regimul de tip apartheid", conform agenţiei Reuters. "Încrederea noastră în obţinerea păcii pe baza justiţiei şi legislaţiei internaţionale se diminuează, din păcate, din cauza politicilor de ocupaţie israeliene", a subliniat Mahmomud Abbas.

Negocierile de pace israelo-palestiniene sunt suspendate din anul 2014, iar tensiunile s-au amplificat în ultimii ani.

Premierul israelian interimar, Yair Lapid, a afirmat joi, în discursul rostit la aceeaşi reuniune ONU, că soluţia coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, ar fi "lucrul corect", dar a avertizat că Israelul nu ar permite ca viitorul stat palestinian să fie "o altă bază teroristă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici