Mai multe servicii de mesagerie electronică, vizate de atacuri similare celor lansate asupra Gmail

Compania de securitate informatică Trend Micro a avertizat vineri că grupuri de hackeri au încercat să acceseze ilegal şi serviciile de mesagerie electronică de la Microsoft şi Yahoo, în afara celor de la Google.

474 afișări
Imaginea articolului Mai multe servicii de mesagerie electronică, vizate de atacuri similare celor lansate asupra Gmail

Mai multe servicii de mesagerie electronică, vizate de atacuri similare celor lansate asupra Gmail (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Agenţii federali anchetează deja o campanie de spionaj care a vizat serviciul de mesagerie Gmail de la Google, însă Trend Micro susţine că şi serviciile Hotmail (Microsoft) şi Yahoo! sunt vizate în egală măsură.

"Deşi atacurile par să fi fost lansate separat, ele prezintă similitudini importante", a afirmat Nart Villeneuve, expert la Trend Micro.

Google a anunţat miercuri că mai multe conturi Gmail ale unor oficiali americani, disidenţi chinezi, comandanţi militari şi ziarişti au fost atacate, cel mai probabil din China.

În afara supravegherii conturilor de email, autorii atacurilor par să încerce să verifice şi computerele vizate, pentru a stabili ce tipuri de programe folosesc. "Odată ce hackerii ştiu ce programe sunt instalate pe computer, inclusiv ce protecţie antivirus foloseşte acesta, pot declanşa un atac precis asupra oricărui software vulnerabil", a adăugat Villeneuve, apreciind că "astfel de atacuri au şanse reale de succes".

Conform Wall Street Journal, adresele personale ale mai multor membri ai administraţiei americane, inclusiv ale unor membri ai personalului Casei Albe, au fost vizate de atacuri.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a avertizat joi că guvernul de la Washington tratează cu seriozitate acuzaţiile formulate de Google, pe care le consideră "foarte grave", însă autorităţile chineze au negat orice responsabilitate pentru atacurile informatice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici