Marea Britanie şi Japonia vor semna un acord de cooperare în domeniul apărării şi în cel al semiconductorilor

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, va semna un nou acord de cooperare în domeniul apărării cu Japonia atunci când se va întâlni cu premierul Fumio Kishida în cursul zilei de joi, înaintea summitului G7 de vineri.

533 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie şi Japonia vor semna un acord de cooperare în domeniul apărării şi în cel al semiconductorilor

Denumit "Acordul de la Hiroshima", acordul va stimula cooperarea între forţele armate şi va lansa un nou "parteneriat pentru semiconductori" pentru a proteja lanţurile de aprovizionare cu cipuri, o măsură menită să protejeze aprovizionarea Occidentului cu această tehnologie crucială.

Semiconductorii sunt utilizaţi în orice, de la telefoane la rachete, dar pandemia COVID-19 a scos la iveală dependenţa lumii de producătorii chinezi şi taiwanezi. Ameninţarea unui război în Taiwan, unde se află TSMC, cea mai mare companie de cipuri din lume, a făcut ca guvernele occidentale să fie şi mai disperate să îşi consolideze lanţurile de aprovizionare.

Se aşteaptă ca Marea Britanie să îşi publice vineri strategia privind semiconductorii, în timp ce acordul cu Japonia va fi dezvăluit în cursul zilei de joi, după ce Sunak şi Kishida se vor întâlni la Hiroshima. Sunak se află în Japonia pentru summitul G7 de vineri.

"Acordul de la Hiroshima ne va permite să intensificăm cooperarea dintre forţele noastre armate, să ne dezvoltăm economiile împreună şi să ne dezvoltăm expertiza ştiinţifică şi tehnologică de vârf la nivel mondial", a declarat Sunak, potrivit POLITICO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici