Marea Britanie va intensifica relaţiile militare cu Japonia

  • Marea Britanie va iniţia negocieri pentru intensificarea relaţiilor militare cu Japonia
  • Ben Wallace: Negocierile cu Japonia vor crea condiţiile pentru "un program mai amplu şi mai complex de angajament în domeniul apărării"
444 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie va intensifica relaţiile militare cu Japonia

Sursa foto: profimedia

Guvernul Marii Britanii va iniţia negocieri formale cu Japonia pentru consolidarea relaţiilor militare, în cadrul noii strategii a Londrei de a se concentra pe zona Indo-Pacifică, spre nemulţumirea Chinei.

Negocierile cu Japonia vor crea condiţiile pentru "un program mai amplu şi mai complex de angajament în domeniul apărării", a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Marea Britanie şi Japonia vor transmite un semnal clar despre determinarea în susţinerea ordinii internaţionale bazate pe reguli, a subliniat Ben Wallace, potrivit agenţiei Reuters.

Australia, Marea Britanie şi Statele Unite au semnat săptămâna trecută un parteneriat în zona Indo-Pacifică. În cadrul noului parteneriat (AUKUS), Australia va primi submarine militare americane cu propulsie nucleară. China a denunţat parteneriatul AUKUS, avertizând că va genera o cursă a înarmării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici