Marine Le Pen s-a întâlnit cu Geert Wilders pentru a discuta lupta lor comună împotriva UE

Reprezentanta extremei dreapta franceze Marine Le Pen a luat prânzul joi, la Paris, cu reprezentantul extremei dreapta olandeze Geert Wilders pentru a discuta mai ales alegerile europene din 2014 şi lupta lor comună împotriva UE.

207 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen s-a întâlnit cu Geert Wilders pentru a discuta lupta lor comună împotriva UE

Marine Le Pen (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am avut ocazia de a-l întâlni acum trei zile pe Wilders, care este un lider ce nu are obiceiul să ia contact cu alte mişcări europene", a apreciat preşedinta Frontului naţional (FN) joi în timpul unei conferinţe de presă.

Marine Le Pen, care a lansat recent un "apel către popoarele Europei" pentru a solicita referendumuri cu privire la ieşirea din UE, a adăugat că Wilders are "dorinţa de a organiza într-un context de lucru aprofundat relaţiile între cele două mişcări", între FN şi Partidul pentru libertate (PVV).

În cadrul Alianţei europene pentru libertăţi, preşedinta FN întreţine contacte şi cu aleşii FPO (Austria) şi Vlaams Belang (Belgia).

Însă "nu există o idee a unei platforme europene" sau un "logo comun" între diferite părţi pentru viitoarele alegeri europene, prevăzute în 2014, a precizat vineri Ludovic de Danne, consilier pentru afaceri europene al lui Marine Le Pen.

Într-un tweet, Geert Wilders a apreciat întâlnirea sa cu Marine Le Pen şi şi-a afirmat dorinţa de a lucra cu aceasta.

După un progres major la alegerile legislative din 2010, PVV a suferit o înfrângere usturătoare în cadrul alegerilor anticipate din septembrie 2012, partidul ocupând 15 locuri de deputaţi în loc de 24, din 150 în total. În cadrul acestei campanii, Geert Wilders a adăugat retoricii sale anti-islam un discurs anti-european, după ce a susţinut guvernul lui Mark Rutte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici