Membru al Comisiei ONU pentru Siria demisionează din cauza lipsei susţinerii politice

Carla del Ponte, membră a Comisiei de anchetă a ONU privind încălcarea drepturilor omului în Siria, va demisiona din cauza lipsei de susţinere politică din partea Consiliului de Securitate, informează The Guardian.

204 afișări
Imaginea articolului Membru al Comisiei ONU pentru Siria demisionează din cauza lipsei susţinerii politice

Membru al Comisiei ONU pentru Siria demisionează din cauza lipsei susţinerii politice

Carla del Ponte, în vârstă de 70 de ani, ce a anchetat crime de război în Rwanda şi fosta Iugoslavie, a afirmat în cadrul unei discuţii de grup că şi-a pregătit deja scrisoare de demisie, conform presei elveţiene.

”Demisionez din cadrul acestei comisii, care nu este susţinută de nicio voinţă politică. Nu am niciun fel de putere atâta timp cât Consiliul de securitate nu face nimic. Nu avem niciun fel de putere, nu există dreptate pentru Siria”, a declarat aceasta.

Del Ponte, fost procuror general al Elveţiri, s-a alăturat Comisiei de anchetă ONU pentru Siria, din care fac parte alţi doi membri, în septembrie 2012, pentru a înregistra incidente precum atacuri chimice, genocidurile împotriva populaţiei yazidi din Irak, tactici de asediere, bombardarea convoaielor umanitare.

Comisia ONU de anchete a transmis că del Ponte şi-a informat colegii în privinţa dorinţei sale de a demisiona în luna iunie, iar investigaţia în Siria va continua.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici