MESAJUL lui Băsescu pentru cetăţenii Republicii Moldova: Nu veţi fi membri UE până nu puneţi lucrurile la punct în justiţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu la Jurnal TV, că Republica Moldova nu va deveni membru al Uniunii Europene până nu va pune lucrurile la punct în justiţie.

590 afișări
Imaginea articolului MESAJUL lui Băsescu pentru cetăţenii Republicii Moldova: Nu veţi fi membri UE până nu puneţi lucrurile la punct în justiţie

MESAJUL lui Băsescu pentru cetăţenii Republicii Moldova: Nu veţi fi membri UE până nu puneţi lucrurile la punct în justiţie (Imagine: Administratia prezidentiala)

Şeful statului a transmis, la Jurnal TV, un mesaj către Republica Moldova, în contextul semnării Acordului de asociere şi de liber schimb cu Uniunea Europeană: ”Vă spun un lucru, nu veţi fi membri UE până nu puneţi lucrurile la punct în justiţie, şi oamenii politici nu vor putea refuza cetăţenilor Republicii Moldova dreptul de a fi membri UE cândva, doar pentru că ei au nişte interese. Va fi presiunea publică, ca şi în România. Atunci societatea va fi mulţumită, când justiţia va funcţiona”.

Şeful statului a afirmat că semnarea celor două acorduri, de asociere şi de liber schimb dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, reprezintă un pas extrem de important pentru desprinderea acestei ţări din ”zona gri în care se află”.

Preşedintele României a mai arătat că Republica Moldova optează clar pentru drumul european, venind cu valorile ei, care au devenit europene sau adoptând valori europene recunoscute ca atare şi cu aspiraţiile pe care cetăţenii UE le au.

Preşedintele Traian Băsescu participă, joi şi vineri, la Bruxelles, la Summit-ul PPE şi la reuniunea Consiliului European, pe agenda reuniunii şefilor de stat şi de guvern din UE figurând semnarea Acordurilor de asociere cu Moldova, Ucraina şi Georgia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici