Mii de persoane au protestat la Viena faţă de relele tratamente la care sunt supuşi imigranţii - VIDEO

Aproximativ 20.000 de persoane au manifestat la Viena luni, împotriva relelor tratamente la care sunt supuşi imigranţii, după ce cadavrele a 71 de refugiaţi au fost descoperite joi într-un camion abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria, relatează site-ul TheLocal.at.

421 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au protestat la Viena faţă de relele tratamente la care sunt supuşi imigranţii - VIDEO

Mii de persoane au protestat la Viena faţă de relele tratamente la care sunt supuşi imigranţii (Imagine: Captura Video)

Manifestanţii s-au strâns la gara Westbahnhof, după care au defilat pe un important bulevard comercial.

Marşul a avut loc în timp ce o slujbă se desfăşura la Catedrala Sf. Ştefan în memoria refugiaţilor morţi.

"Ne-am săturat de decese, de suferinţe şi de persecuţie", a declarat arhiepiscopul de Viena, cardinalul Christoph Schoenborn, în timpul ceremoniei, la care au participat inclusiv oficiali guvernamentali de rang înalt.

El a adăugat că este "îngrozitor" să te gândeşti la drama imigranţilor găsiţi morţi în camion, dintre care patru erau copii.

Camionul frigorific în care se aflau cadavrele în descompunere ale celor 71 de imigranţi a fost găsit joi abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria, în apropierea frontierei cu Ungaria.

Potrivit primelor concluzii ale anchetei, aceştia au murit sufocaţi, având în vedere că erau înghesuiţi câte cinci oameni pe un metru pătrat.

Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii, între care o fetiţă în vârstă de unul sau doi ani şi trei băieţi de 8, 9 şi 10 ani.

Cinci suspecţi - patru bulgari şi un afgan - au fost reţinuţi în Ungaria în legătură cu acest caz, fiind cercetaţi pentru trafic de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici