Mike Pompeo anunţă că SUA va continua eforturile privind denuclearizarea Coreei de Nord

Secretarul de stat american Mike Pompeo a informat că eforturile Statelor Unite, privind denuclearizarea, continuă, după ce oficialii nord-coreeni au declarat că nu vor sa mai negocieze cu acesta, relatează site-ul agenţiei Reuters.

248 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo anunţă că SUA va continua eforturile privind denuclearizarea Coreei de Nord

Mike Pompeo anunţă că va continua eforturile privind denuclearizarea Coreei de Nord

"Nimic nu s-a schimbat. Vom continua să depunem efort pentru a negocia, echipa încă este coordonată de mine. Preşedintele Donald Trump conduce, evident, efortul general, însă este echipa mea", a declarat Pompeo.

"Sunt convins că vom avea o oportunitate de a ajunge la acest rezultat", a declarat Pompeo în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul american a informat că este de părere că Statele Unite ar putea să menţină angajamentul diplomatic cu Coreea de Nord chiar şi fără eliminarea sancţiunilor.

"Vom continua să punem presiune pe Coreea de Nord să abandoneze programul de arme de distrugere în masă, rachetele posibile şi locaţiile de testare. Vom continua să aplicăm sancţiuni asupra Coreei de Nord şi încurajăm toate statele să urmeze exemplul", a adăugat acesta.

Kwon Jong Gun, oficial al ministerului de Externe nord-coreean, a declarat că nimeni nu poate prezice situaţia din Peninsula Coreeană dacă Statele Unite nu renunţă la „cauza de bază” care a determinat Phenianul să dezvolte programul nuclear.

Agenţia de presă nord-coreeană KCNA a relatat vineri că Administraţia de la Phenian nu mai doreşte ca secretarul american de Stat Mike Pompeo să fie implicat în discuţiile privind denuclearizarea, ci doresc o persoană „mai atentă şi matură în comunicare”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici