Miliardarul francez Olivier Dassault şi-a pierdut viaţa într-un accident de elicopter

  • Miliardarul francez Olivier Dassault a murit duminică într-un accident de elicopter la vârsta de 69 de ani.
  • Preşedintele Emmanuel Macron i-a adus un omagiu politicianului conservator.
4485 afișări
Imaginea articolului Miliardarul francez Olivier Dassault şi-a pierdut viaţa într-un accident de elicopter

Foto: Profimedia

Miliardarul francez Olivier Dassault a murit duminică într-un accident de elicopter, preşedintele Emmanuel Macron aducându-i un omagiu politicianului conservator în vârstă de 69 de ani, relatează Reuters.
 
Dassault era fiul cel mare al industriaşului miliardar francez Serge Dassault, fostul proprietar al grupului aviatic Dassault, producător al avioanelor Falcon, Mirage şi Rafale şi patron al ziarului Le Figaro.
 
“Olivier Dassault a iubit Franţa. Căpitan de industrie, deputat, ales local, comandant în rezervă în forţele aeriene: de-a lungul vieţii sale, el nu a încetat niciodată să-şi servească ţara, valorificându-i atuurile. Moartea sa brutală este o mare pierdere. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa şi persoanelor lui dragi,” a scris Emmanule Macron pe Twitter.
 
Elicopterul privat în care se afla Olivier Dassault s-a prăbuşit duminică după-amiază în Normandia, unde avea o casă de vacanţă, potrivit unei surse a poliţiei. În accident şi-a pierdut viaţa şi pilotul.
 
Parlamentar al partidului conservator Les Republicains din 2002, Dassault a fost considerat al 361-lea cel mai bogat om din lume alături de cei doi fraţi ai săi şi de soră, cu o avere de aproximativ 6 miliarde de euro (7,15 miliarde de dolari) moştenită în mare parte de la tatăl său, potrivit Forbes din 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici