Vremea la extreme, între avertizări de ger şi de incendii de vegetaţie | Minime record în estul Canadei şi al SUA: -69 grade C resimţite pe muntele Washington / Sydney, cea mai ridicată temperatură din ultimii 79 de ani

Temperaturi minime de aproape -50 de grade Celsius s-au înregistrat în estul Canadei şi Statelor Unite, la doar câteva zile după o furtună puternică care a afectat mii de zboruri şi s-a soldat cu cel puţin 19 decese în SUA, informează presa internaţională.

22854 afișări
Imaginea articolului Vremea la extreme, între avertizări de ger şi de incendii de vegetaţie | Minime record în estul Canadei şi al SUA: -69 grade C resimţite pe muntele Washington / Sydney, cea mai ridicată temperatură din ultimii 79 de ani

"Ciclonul bombă" | Minime record în estul Canadei şi Statelor Unite: pe muntele Washington temperatura resimţită a ajuns la -69 grade C / Autorităţile au emis avertizări de ger extrem

Autorităţile au emis avertizări de ger extrem în provinciile canadiene Ontario şi Quebec, dar şi în toată regiunea de nord-est a Statelor Unite.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, peste 30 de oraşe din New England şi statele Atlanticului Mijlociu, au fost afectate de frigul extrem adus de o masă de aer polar venit dinspre Polul Nord, a declarat un reprezentant al Centrului de Prognoză Meteo din SUA. Printre oraşele afectate s-au numărat şi New York sau Boston, informează agenţia de ştiri Reuters.

Killington, o staţiune de schi din Vermont, a fost închisă sâmbătă din cauza vântului puternic şi a temperaturilor de până la -46 grade Celsius.

În statul New Hampshire, temperatura pe Muntele Washington ( 1.917 m) a scăzut până la -38 grade Celsius, însă din cauza vântului puternic, temperatura resimţită era de -69 grade Celsius, a transmis Serviciul american de meteorologie.

Sâmbătă, la câteva zile după furtuna puternică de joi, peste 3.400 de zboruri spre şi dinspre SUA continuau să înregistreze întârzieri, printre cele mai afectate fiind aeroporturile John F. Kennedy din New York şi Charleston, informează site-ul postului France 24.

 

Foto: Hepta

Sydney, cel mai mare oraş din Australia, s-a confruntat duminică cu cea mai ridicată temperatură din ultimii 79 de ani / Pericol de incendii de vegetaţie

Temperatura în Sydney, cel mai mare oraş din Australia, a urcat duminică până la 47,3 grade Celsius, cea mai ridicată valoare înregistrată în ultimii 79 de ani, informează BBC News online.

Cea mai ridicată temperatură s-a înregistrat la Penrith, în vestul zonei metropolitane Sydney.

Ultima dată când în zonă a fost înregistrat o temperatură mai ridicată, de 47,8 grade Celsius, a fost în anul 1939.

Organizatorii turneului internaţional de tenis de la Sydney au întrerupt meciurile în jurul orei locale 10.00 (ora României, 1.00) după ce temperatura a depăşit nivelul de 40 grade Celsius.

Autorităţile au emis avertizări privind posibilitatea izbucnirii unor incendii de vegetaţie din cauza temperaturilor ridicate.

Mai multe proprietăţi din statele Victoria şi Australia de Sud au fost distruse în urma recentelor incendii de vegetaţie produse în această zonă.

Experţi citaţi de BBC au explicat că schimbările climatice au drept rezultat condiţii meteorologice extreme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici