Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson: Marea Britanie va continua să fie un participant activ pe scena europeană şi după Brexit

Marea Britanie va continua să fie un participant activ pe scena europeană şi după ieşirea din Uniunea Europeană, a declarat Boris Johnson la Bruxelles, în prima sa vizită în străinătate în calitate de ministru de Externe al Regatului Unit, informează site-ul Bloomberg.

1474 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson: Marea Britanie va continua să fie un participant activ pe scena europeană şi după Brexit

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson: Marea Britanie va continua să fie un participant activ pe scena europeană şi după Brexit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Trebuie să punem în aplicare voinţa poporului şi să ieşim din Uniunea Europeană," a declarat Johnson înainte de întâlnirea cu omologii săi din UE.

"Asta nu înseamnă că părăsim Europa; în nici un fel nu vom abandona rolul nostru în cooperarea europeană şi participarea de toate tipurile," a mai adăugat noul ministru britanic de Externe.

Johnson, care în trecut a comparat UE cu un stat totalitar, similar cu cel al lui Hitler, a declarat că evenimentele din ultimele zile, din Franţa şi Turcia, pe care miniştrii de Externe le vor analiza în cadrul discuţiilor de luni, au ilustrat avantajele cooperări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici