Ministrul bulgar de Interne: Doar Franţa mai cere amânarea aderării României şi Bulgariei la Schengen

Germania şi-a schimbat poziţia privind aderarea Bulgariei şi României la Schengen, iar acum numai Franţa mai cere amânarea acesteia, a declarat ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, citat joi de site-ul Novinite.com.

27 afișări
Imaginea articolului Ministrul bulgar de Interne: Doar Franţa mai cere amânarea aderării României şi Bulgariei la Schengen

Ministrul bulgar de Interne: Doar Franţa mai cere amânarea aderării României şi Bulgariei la Schengen (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Poziţia Germaniei este acum chiar diferită de cea expusă în scrisoarea franco-germană din decembrie 2010", a afirmat Ţvetanov, citat de postul public bulgar de radio (BNR). El a participat joi la o reuniune a miniştrilor de Interne din Uniunea Europeană, la Bruxelles.

Franţa şi Germania, cărora li s-au alăturat ulterior Finlanda şi Olanda, şi-au exprimat în mod repetat opoziţia faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen în martie, argumentând că cele două ţări au în continuare probleme cu justiţia şi aplicarea legii.

Potrivit lui Ţvetanov, Finlanda şi Olanda înclină mai degrabă să urmeze poziţia actuală a Germaniei, decât pe cea a Franţei. El a subliniat că Franţa nu are argumente clare pentru amânarea aderării Bulgariei, ci doar vrea condiţionarea ei de Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Premierul bulgar, Boiko Borisov, care se străduieşte să asigure aderarea ţării sale la Schengen, a afirmat că Bulgaria va fi total pregătită pentru aderare la sfârşitul lui martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici