Ministrul italian al Afacerilor Sociale anunţă cu lacrimi în ochi o reformă dură a pensiilor - VIDEO

Guvernul italian a adoptat duminică o reformă care înăspreşte sensibil sistemul de pensii, deja criticată de sindicate, a anunţat ministrul Afacerilor Sociale, Elsa Fornero, care a izbucnit în lacrimi în timpul prezentării.

3345 afișări
Imaginea articolului Ministrul italian al Afacerilor Sociale anunţă cu lacrimi în ochi o reformă dură a pensiilor - VIDEO

Ministrul italian al Afacerilor Sociale anunţă cu lacrimi în ochi o reformă dură a pensiilor

În cadrul unei conferinţe de presă alături de premierul Mario Monti, ministrul a subliniat că reforma se traduce printr-o creştere a vârstei de pensionare şi a numărului anilor de cotizare din ianuarie 2012. Doborâtă de emoţii ea nu a putut termina fraza în care vorbea despre "constrângerile financiare (internaţionale, n.red.) foarte severe" şi "sacrificii".

Guvernul italian al lui Mario Monti a adoptat duminică o cură anticriză de o rigoare draconică pentru a încerca să pună Italia la adăpost de criza datoriilor.

Aceste noi măsuri ar trebui să îi permită Italiei să ajungă la un echilibru bugetar în 2013 deoarece planurile de austeritate de 60 de miliarde de euro adoptate în iulie şi în septembrie nu sunt suficiente pentru a se atinge acest obiectiv în timp ce Italia riscă să intre în recesiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici