Ministrul moldovean al Finanţelor pus sub învinuire într-un caz de corupţie

Ministrul moldovean al Finanţelor Veaceslav Negruţă a fost pus sub învinuire pentru plata unei sume acordate ca despăgubire unui fost deputat înainte ca hotărârea judecătorească respectivă să fie definitivă, a anunţat o sursă judiciară.

130 afișări
Imaginea articolului Ministrul moldovean al Finanţelor pus sub învinuire într-un caz de corupţie

Ministrul moldovean al Finanţelor pus sub învinuire într-un caz de corupţie (Imagine: Pro TV Chişinău)

"Urmează să fie audiat, după care dosarul va fi trimis în judecată", a declarat procurorul anticorupţie Ruslan Popov, relatează ProTV Chişinău.

Curtea de Apel din Chişinău a obligat statul, în 2012, să plătească fostului deputat Pantelei Sandulachi despăgubiri în valoare de 400.000 de euro, pentru tergiversarea examinării unui dosar.

Ministerul Finanţelor, condus de Negruţă (PLDM) a plătit prejudiciul înainte ca decizia judecătorului să fie definitivă. În plus, ministerul nu atacase, iniţial, hotărârea. Procuratura a atacat hotărârea la CSJ abia după ce Sandulachi a primit banii.

După o serie de procese, magistraţii au hotărât ca Sandulachi să primească doar 1000 de euro despăgubiri şi să dea înapoi statului restul sumei. Însă omul de afaceri nu mai avea banii, scrie ProTV Chişinău.

În urma acestui caz, Sandulachi a fost exclus din PLDM, formaţiunea premierului Vlad Filat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici