Ministrul polonez de Externe depune plângere după ce reşedinţa sa a fost filmată de o dronă

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a acuzat tabloidul Fakt de încălcarea vieţii sale private, după ce acesta a dat publicităţii o înregistrare video de două minute, realizată cu ajutorul unui avion fără pilot, care prezintă locuinţa sa din centrul Poloniei, relatează Radio Polonia.

164 afișări
Imaginea articolului Ministrul polonez de Externe depune plângere după ce reşedinţa sa a fost filmată de o dronă

Ministrul polonez de Externe depune plângere după ce reşedinţa sa a fost filmată de o dronă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înregistrarea video prezintă reşedinţa lui Sikorski din Chobielin, în apropiere de oraşul Bydgoszcz, inclusiv grădina şi terenul de tenis al ministrului.

Sikorski a declarat presei luni că a înaintat procurorilor o plângere pe tema acestui incident. "Sper că procurorii, sau tribunalele dacă va fi nevoie, vor stabili o limită în această privinţă", a afirmat el. "Aceasta este o nouă tehnologie cu care nu ne-am confruntat până în prezent", a adăugat ministrul.

"Cred că este o problemă juridică interesantă privind stabilirea limitelor vieţii private, de exemplu cât de aproape de baia unei persoane pot zbura aceste drone dotate cu camere de filmat", a apreciat Sikorski.

Ministrul de Externe a adăugat că această problemă nu se referă doar la persoana sa, ci priveşte mulţi alţi politicieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici