Ministrul rus pentru situaţii de urgenţă Evgheni Zinichev a murit în timpul unui antrenament

Ministrul rus pentru situaţii de urgenţă Evgheni Zinichev a murit într-un accident, în timpul exerciţiilor de antrenament din zona arctică, a informat miercuri presa de stat rusă, citată de CNN.

2901 afișări
Imaginea articolului Ministrul rus pentru situaţii de urgenţă Evgheni Zinichev a murit în timpul unui antrenament

Sursă FOTO: Hepta

Zinichev, în vârstă de 55 de ani, încerca să salveze viaţa unei persoane când a avut loc incidentul din oraşul rus Norilsk.

„Ministerul rus de urgenţe informează cu regret că Evgheni Zinichev a murit tragic la datorie, în timp ce participa la exerciţii interdepartamentale pentru a proteja zona arctică de urgenţe, salvând viaţa unei persoane", a declarat ministerul, potrivit presei de stat.

Ministerul nu a furnizat imediat alte detalii despre circumstanţele morţii lui Zinichev.

Zinichev se afla în Arctica pentru a supraveghea exerciţii ample, potrivit unei declaraţii oficiale a ministerului publicată înainte de moartea sa.

Ca parte a vizitei, Zinichev s-a alăturat oficialilor locali pentru a inspecta progresul în construcţia unei noi staţii de pompieri din Norilsk, care va fi deschisă la sfârşitul anului.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat „condoleanţele profunde” faţă de familia şi prietenii lui Zinichev, a declarat Kremlinul miercuri. Comunicatul a menţionat că Putin şi Zinichev, care, potrivit presei de stat, au avut o lungă carieră în cadrul agenţiilor de securitate de stat din Rusia, „au fost legaţi de mulţi ani de muncă comună”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici