Ministrul ungar de Externe a spus în Rusia că trimiterea de trupe NATO în Ucraina ar creşte "riscul unui război mondial"

Trimiterea unor trupe NATO în Ucraina ar fi "foarte periculoasă" şi ar "aduce mai aproape riscul unui război mondial", a declarat ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, într-un interviu acordat presei de stat ruse.

803 afișări
Imaginea articolului Ministrul ungar de Externe a spus în Rusia că trimiterea de trupe NATO în Ucraina ar creşte "riscul unui război mondial"

"Riscul terifiant al unui al treilea război mondial se apropie", a declarat Szijjártó, care a călătorit în Rusia pentru forumul Atomexpo, într-un interviu publicat miercuri de agenţia rusă TASS. "Prin urmare, vom face întotdeauna apel la toţi aliaţii şi partenerii noştri să se abţină de la orice acţiuni sau declaraţii care ar putea aduce mai aproape riscul unui război mondial".

Budapesta a rămas mai aproape de Moscova decât orice alt membru al Uniunii Europene sau al NATO, Ungaria opunându-se în mod repetat trimiterii mai multor bani şi arme către Kiev, scrie Politico.

Comentariile lui Szijjártó vin după ce preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat luna trecută că trupele occidentale în Ucraina nu ar trebui să fie "excluse". Comentariile au stârnit panică şi au fost ţinta unor reacţii de respingere imediată din partea majorităţii aliaţilor NATO, deşi nu toţi liderii europeni au condamnat mesajul său.

Viktor Orbán a menţinut legăturile cu Vladimir Putin după invadarea Ucrainei în urmă cu doi ani, felicitându-l pentru câştigarea alegerilor, care au fost considerate în general ca fiind fraudate de majoritatea democraţiilor occidentale.

Szijjártó a declarat că Ungaria îşi menţine deschise canalele de comunicare cu Rusia, adăugând că Putin şi Orbán pot "purta discuţii în orice moment" dacă "este nevoie să interacţioneze unul cu celălalt".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici