MONITORUL APĂRĂRII | Armata SUA ar putea achiziţiona sisteme antiaeriene israeliene "Domul de Fier"

Armata Statelor Unite intenţionează să cumpere două sisteme antiaeriene israeliene "Domul de Fier" ("Iron Dome"), în efortul de protejare a trupelor americane aflate în teatre de operaţiuni, afirmă surse citate de cotidianul Times of Israel.

2337 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Armata SUA ar putea achiziţiona sisteme antiaeriene israeliene "Domul de Fier"

Armata SUA ar putea achiziţiona sisteme antiaeriene israeliene "Domul de Fier"

Achiziţionarea sistemelor antiaeriene ar fi prima etapă în cadrul unui proiect în valoare de 1,7 miliarde de dolari pentru protejarea trupelor americane de rachete de croazieră. De asemenea, Pentagonul explorează ipoteza introducerii componentelor sistemului "Domul de Fier" ("Iron Dome") în proiectul antibalistic american.

Decizia, care nu a fost anunţată încă de Pentagon sau de Ministerul israelian al Apărării, ar interveni după ce armata americană a efectuat o evaluare a sistemelor antiaeriene. Washingtonul ar urma să stabilească dacă sistemele din Israel, Norvegia ori SUA sunt cele mai bune pentru contracararea ameninţărilor rachetelor de croazieră ruse ori chineze.

Conform surselor citate de cotidianul Times of Israel, armata americană intenţionează să aloce 373 de milioane de dolari pentru cumpărarea a două sisteme antiaeriene israeliene "Domul de Fier".

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici