MONITORUL APĂRĂRII | Bashar al-Assad: În Siria are loc un "alt tip" de "război mondial", între principalele puteri

Principalele puteri sunt implicate într-un "alt tip de război mondial" în Siria, afirmă preşedintele Bashar al-Assad într-un interviu acordat cotidianului grec Kathimerini, liderul de la Damasc reiterând că armata siriană nu a folosit armament chimic.

24556 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Bashar al-Assad: În Siria are loc un "alt tip" de "război mondial", între principalele puteri

MONITORUL APĂRĂRII | Bashar al-Assad: În Siria are loc un "alt tip" de "război mondial", între principalele puteri

În cadrul interviului, Bashar al-Assad a fost întrebat: Va temeţi că de la conflictul din Siria există riscul izbucnirii celui de-al III-lea Război Mondial? Mă refer la faptul că Israelul atacă obiective iraniene din Siria, este implicată Rusia, sunt implicate Statele Unite. Suntem preocupaţi în legătură cu acest risc?

"Nu, dintr-un singur motiv: pentru că, din fericire, avem o conducere inteligentă în Rusia, iar ei ştiu că agenda structurilor din Statele Unite este de a crea un conflict. De la campania electorală a preşedintelui Donald Trump, principalul subiect pe agendă a fost Rusia, crearea unui conflict cu Rusia, umilirea Rusiei, subminarea Rusiei şi aşa mai departe", a răspuns Bashar al-Assad, citat de site-ul ekathimerini.com.

"Şi ne aflăm în cadrul aceluiaşi proces, cu denumiri diferite sau cu mijloace diferite. Datorită inteligenţei ruşilor, putem evita acest lucru. Poate că nu este un război mondial de anvergură, dar este un război mondial, poate de alt tip, nu precum primul şi al II-lea, poate că nu este nuclear, dar în mod clar nu este un Război Rece; este ceva mai mult decât un Război Rece, dar mai puţin decât un război de amploare. Şi sper că nu voi asista la un conflict direct între aceste superputeri, deoarece astfel lucrurile ar scăpa de sub control pentru restul lumii", a explicat liderul regimului de la Damasc.

CITEŞTE continuarea în Monitorul Apărării şi Securităţii

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici