„Banditism”: Moscova acuză decizia Washingtonului de a readuce forţe militare americane pe teritoriul Siriei

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat sâmbătă decizia autorităţilor de la Washington de a trimite echipamente şi trupe militare în estul Siriei, pentru a proteja rafinăriille petroliere din regiune, relatează site-ul cotidianlui The Guardian.

2307 afișări
Imaginea articolului „Banditism”: Moscova acuză decizia Washingtonului de a readuce forţe militare americane pe teritoriul Siriei

Moscova acuză decizia Washingtonului de a readuce forţe militare americane pe teritoriul Siriei

Secretarul american pentru Apărare, Mark Esper, a informat că decizia de a reamplasa trupe pe teritoriul estic al Siriei este menită să asigure rafinăriile petroliere de potenţiale atacuri ale reţelei Stat Islamic. Decizia a fost ultimul semn al faptului că simpla hotărâre de retragere a forţelor americane din Siria nu este una atât de uşoară, întrucât sunt implicate mai multe dimensiuni ale apărării.

Sâmbătă, un convoi format din zeci de vehicule a fost surprins în timp ce se deplasa în sudul oraşului nord-estic Qamishli, îndreptându-se, conform aprecierilor, către rafinăriile de la Deir el-Zour.

Autorităţile de la Moscova s-au arătat critice faţă de decizia Washingtonuluui de a continua păstrarea trupelor pe teritoriul sirian. Într-o declaraţie transmisă de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maj Gen Igor Konashenkov, acesta a apreciat că „ceea ce face Washingtonul acum, preluarea şi controlarea rafinăriilor petroliere din estul Siriei, sub control militar, reprezintă un act internaţional de banditism”.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a discutat la telefon, sâmbătă, cu Secretarul de Stat american Mike Pompeo asupra situaţiei din Siria. „Din partea Rusiei, necesitatea constă în abţinerea din efectuarea de paşi care subminează suveranitatea şi integritatea teritorială a acestei ţări”, a comunicat ministrul Lavrov.

Taguri:
rusia,
sua,
siria

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici