Moscova cere explicaţii după ce Polonia a interzis accesul pe teritoriul său grupului Lupii Nopţii - FOTO

Ministerul rus de Externe a solicitat luni Poloniei explicaţii în legătură cu decizia de a interzice accesul pe teritoriul său grupului de motociclişti ruşi Lupii Nopţii, apropiat preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează BBC News Online.

2753 afișări
Imaginea articolului Moscova cere explicaţii după ce Polonia a interzis accesul pe teritoriul său grupului Lupii Nopţii - FOTO

Moscova cere explicaţii după ce Polonia a interzis accesul pe teritoriul său grupului Lupii Nopţii (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

"Cerem explicaţii din partea autorităţilor poloneze şi condamnăm fermitate acţiunile lor", se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Luni, grănicerii polonezi nu le-au permis motocicliştilor ultranaţionalişti din cadrul grupului Lupii Nopţii să intre pe teritoriul Poloniei. Aceştia din urmă intenţionau să refacă către vest drumul Armatei Roşii spre Berlin.

După ce autorităţile poloneze le-au refuzat accesul, motocicliştii ruşi s-au întors în Belarus.

Planul clubului de motociclişti ultranaţionalişti de a reface către vest drumul Armatei Roşii spre Berlin a fost denunţat ca "provocator" de premierul polonez Ewa Kopacz, iar vineri, Ministerul de Externe de la Varşovia a interzis accesul motocicliştilor în ţară, o decizie care a generat nemulţumiri la Moscova.

Călătoria - "Către Berlin", o trimitere la strigătul de luptă al Armatei Roşii, potrivit site-ului clubului - a început sâmbătă - pe un traseu de peste 6.000 de kilometri, prin Belarus, Polonia, Cehia, Slovacia, Austria - şi urma să se încheie în capitala Germană pe 9 mai.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici