Motivul pentru care Bosnia nu se poate alătura sancţiunilor adoptate de UE împotriva Rusiei

  • Bosnia nu se va alătura sancţiunilor UE împotriva Rusiei
  • Liderul naţionalist sârb bosniac Milorad Dodik susţine că ţara sa trebuie să îşi menţină neutralitatea
  • Deşi Bosnia vrea să adere la Uniunea Europeană, interesele sale ar fi lezate de adoptarea sancţiunilor
937 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care Bosnia nu se poate alătura sancţiunilor adoptate de UE împotriva Rusiei

Sursa foto: Profimedia

Liderul naţionalist sârb bosniac Milorad Dodik i-a spus vineri preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, că Bosnia trebuie să-şi menţină neutralitatea şi să nu se alăture sancţiunilor UE împotriva Rusiei.

Michel a vizitat Bosnia în cadrul scurtului său tur în ţările din Balcanii de Vest, menit să reafirme sprijinul blocului pentru planurile lor de integrare în UE şi să le invite să se alăture unei noi comunităţi geopolitice a Uniunii, în lumina provocărilor politice şi economice în curs.

Dodik, care este membru sârb al preşedinţiei tripartite a Bosniei, a folosit ocazia pentru a sublinia poziţia sârbilor bosniaci faţă de războiul din Ucraina şi sancţiuni.

„Cred că este de cea mai mare importanţă ca Bosnia să rămână neutră. Ar fi o problemă pentru noi să impunem orice fel de sancţiuni şi să aderăm la sancţiuni UE sau globale. Pe lângă solidaritatea cu Uniunea Europeană, în acest sens, cred că am putea avea consecinţe economice grave care s-ar multiplica în comparaţie cu ţările UE care au mecanisme de securitate colectivă”, a declarat Dodik.

Preşedinţia tripartită a Bosniei nu a adoptat o poziţie comună cu privire la războiul din Ucraina, dar membrii săi bosniaci şi croaţi au condamnat ferm invazia rusă şi au susţinut toate deciziile UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici