Naftali Bennett intenţionează să efectueze o vizită în SUA, pentru a discuta cu Joe Biden despre Iran

  • Premierul Israelului, Naftali Bennett, intenţionează să se deplaseze în SUA, pentru o întâlnire cu Joe Biden
  • Bennett: "Este vorba de o întâlnire importantă care se va referi în principal la Iran"
1567 afișări
Imaginea articolului Naftali Bennett intenţionează să efectueze o vizită în SUA, pentru a discuta cu Joe Biden despre Iran

Sursa foto: profimedia

Premierul Israelului, Naftali Bennett, intenţionează să efectueze o vizită în Statele Unite la sfârşitul lunii august, pentru o întrevedere cu preşedintele Joseph Biden, discuţiile urmând să se concentreze pe contracararea riscurilor generate de Iran.

"Este vorba de o întâlnire importantă care se va referi în principal la Iran", a afirmat Naftali Bennett, miercuri după-amiază, potrivit site-ului Ynetnews.com.

"Noi ne-am formulat politicile şi vom fi pregătiţi şi concentraţi, în spiritul parteneriatului, pentru a împiedica atitudinea beligerantă a Iranului în regiune şi pentru contracararea eforturilor Iranului de a dobândi capabilităţi nucleare", a subliniat Naftali Bennett.

"Iranul nu a fost niciodată mai aproape de a dobândi o armă nucleară, dar avem un plan pentru contracararea ameninţării şi pentru apărarea Israelului", a subliniat Naftali Bennett.

Israelul a avertizat în mod repetat că ar putea recurge la o acţiune militară pentru distrugerea programului nuclear iranian. Israelul acuză Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil. Guvernul Israelului se opune revenirii Statelor Unite în Acordul nuclear iranian.

William Burns, directorul Agenţiei Centrale pentru Informaţii din SUA (CIA), a efectuat săptămâna trecută o vizită oficială în Israel, pentru discuţii pe tema ameninţării strategice generate de Iran.

Statele Unite, Israelul şi Marea Britanie au atribuit Iranului atacul cu dronă asupra petrolierului MV Mercer Street, comis pe 30 iulie în Marea Arabiei, în largul Omanului, şi soldat cu moartea unui cetăţean român şi a unui britanic. Israelul, Statele Unite şi Marea Britanie au avertizat că va exista o "ripostă colectivă" faţă de acest atac. Israelul a anunţat că atacul cu dronă asupra petrolierului a fost comis de Gardienii Revoluţiei din Iran. Premierul Naftali Bennett a avertizat că Israelul este pregătit să acţioneze şi unilateral împotriva Iranului ca ripostă la atac. Administraţia Joseph Biden a avertizat că Iranul va fi tras la răspundere pentru atacul asupra petrolierului MV Mercer Street.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici