NATO, ţinta unui atac informatic revendicat de gruparea CyberBerkut din Ucraina

NATO a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică faptul că a fost ţinta unui atac informatic revendicat de hackeri ucraineni.

6734 afișări
Imaginea articolului NATO, ţinta unui atac informatic revendicat de gruparea CyberBerkut din Ucraina

NATO, ţinta unui atac informatic revendicat de gruparea CyberBerkut din Ucraina (Imagine: Shutterstock)

"Declarăm că astăzi (sâmbătă), la ora (locală) 18.00 (18.00, ora României) am lansat un atac împotriva NATO", a anunţat o grupare care se prezintă sub numele de CyberBerkout, într-un comunicat publicat pe site-ul său.

"Nu vom admite pe teritoriul patriei noastre prezenţa NATO", adaugă gruparea.

Aceste atacuri nu au consecinţe operaţionale, a declarat în noaptea de sâmbătă spre duminică Oana Lungescu, o purtătoare de cuvânt a NATO, într-un mesaj postat pe contul său oficial de Twitter.

Aceste site-uri au fost vizate de un "atac important prin negarea serviciului (DDoS)", a precizat Lungescu. Acest tip de atac informatic constă în multiplicarea solicitărilor unui site până la saturare.

Tehnicieni NATO acţionează pentru a face operaţionale site-urile vizate, a dat asigurări purtătoarea de cuvânt. Către ora 4.30 GMT (6.30, ora României), accesul la site-ul organizaţiei era imposibil.

Lungescu a anunţat că aceste atacuri nu au "niciun impact operaţional".

Atacul împotriva NATO are loc în urma mai multor atacuri împotriva Ucrainei.

Un virus informatic foarte puternic a infiltrat calculatoare în Ucraina, unde 22 de cazuri au fost înregistrate începând din 2013, anul în care a început criza politică în această ţară, potrivit unui raport prezentat pe 8 martie de către grupul britanic în domeniul Apărării BAE Systems.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici