Naufragiu în largul insulei Java: Peste 100 de persoane au fost salvate, însă alte zeci sunt date dispărute. Un copil a murit

Peste o sută de persoane au fost salvate după ce ambarcaţiunea lor s-a scufundat în largul insulei indoneziene Java, a declarat un oficial, care a confirmat, de asemenea, că un copil a murit.

694 afișări
Imaginea articolului Naufragiu în largul insulei Java: Peste 100 de persoane au fost salvate, însă alte zeci sunt date dispărute. Un copil a murit

Naufragiu în largul insulei Java: Peste 100 de persoane au fost salvate, însã alte zeci sunt date dispărute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu ştim exact câte persoane se aflau la bord, ne concentrăm asupra căutării altor eventuali naufragiaţi", a explicat pentru AFP responsabilul indonezian al operaţiunilor de salvare.

Ambarcaţiunea cu migranţi avea aproximativ 170 de persoane la bord şi se îndrepta spre Australia când a naufragiat în largul insulei Java, a relatat presa locală care a transmis un prim bilanţ neconfirmat de zeci de morţi sau dispăruţi.

Autorităţile maritime australiene au confirmat pentru AFP că operaţiunile de salvare sunt în curs şi că sunt coordonate de autorităţile indoneziene.

"Suntem la curent cu accidentul petrecut la sud de Java. Autorităţile indoneziene se ocupă. Autorităţile australiene nu sunt implicate în accident", a declarat purtătorul de cuvânt al autorităţilor maritime australiene.

Presa australiană a raportat că ambarcaţiunea care transporta persoane originare din Sri Lanka şi Iran s-a scufundat în apele adânci marţi seară.

La Sydney, Daily Telegraph, prezent la Java, a afirmat câ în jur de 60 de persoane au murit sau sunt date dispărute. Motorul bărcii ar fi început să scoată fum şi aceasta ar fi luat apă la scurt timp după plecare.

"Sunt singurul supravieţuitor", a declarat pentru jurnal un bărbat numit Soheil despre grupul de 61 de iranieni alături de care călătorea, dintr-un sat de pescari din Cidaun.

Alte publicaţii au transmis că moartea unei singure persoane, un copil, a fost pentru moment confirmată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici