Nepot al clericului musulman Fehtullah Gulen, considerat de Ankara responsabil pentru lovitura de stat, reţinut în Turcia

Un nepot al clericului musulman Fehtullah Gulen a fost reţinut, sâmbătă, în Turcia, relatează agenţia Anadolu, citată de site-ul cotidianului Le Figaro.

4056 afișări
Imaginea articolului Nepot al clericului musulman Fehtullah Gulen, considerat de Ankara responsabil pentru lovitura de stat, reţinut în Turcia

Nepot al clericului musulman Fehtullah Gulen, considerat de Ankara responsabil pentru lovitura de stat, reţinut în Turcia

Muhammet Sait Gülen a fost reţinut la Erzurum, în nord-estul Turciei, în cadrul investigaţiei privind tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, atribuită de Administraţia Recep Tayyip Erdogan clericului Fehtullah Gulen, stabilit în Statele Unite.

Perioadele de reţinere judiciară pot dura până la 30 de zile, în Turcia, în cazul persoanelor suspectate de implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, conform unui decret publicat sâmbătă în Jurnalul oficial. În mod normal, reţinerea în Turcia durează cel mult patru zile.

Turcia a dispus joi suspendarea aplicării unor prevederi ale Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului, în cadrul măsurilor care decurg din proclamarea stării de urgenţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici