Newt Gingrich, favorit la învestitura republicană pentru prezidenţialele americane

Newt Gingrich, candidat la învestitura republicană pentru prezidenţialele americane din 2012, l-a depăşit cu mult pe rivalul său Mitt Romney într-un sondaj naţional publicat joi.

265 afișări
Imaginea articolului Newt Gingrich, favorit la învestitura republicană pentru prezidenţialele americane

Newt Gingrich, favorit la învestitura republicană pentru prezidenţialele americane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sondajului realizat de Rasmussen, Gingrich obţine 38 la sută din intenţiile de vot ale alegătorilor republicani, iar Romney doar 17 la sută. Nici unul dintre ceilalţi şase principali candidaţi nu atinge pragul de 10 la sută.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de alegători republicani posibil să se pronunţe în 2012 în alegerea unui candidat la prezidenţiale pentru a îl înfrunta pe preşedintele Barack Obama. Marja de eroare este de plus sau minus 3 puncte procentuale.

Acest din urmă sondaj vine la o lună înaintea startului în Iowa al procesului de selecţie a unui candidat republican pentru Casa Albă. Întâlnirile între alegători - "caucus" - din acest stat, primul test pentru candidaţii republicani, vor avea loc la 3 ianuarie.

Gingrich, membru fondator al noii drepte americane în anii 1990, a fost preşedintele Camerei Reprezentanţilor în timpul preşedinţiei democratului Bill Clinton.

La sfârşitul lui noiembrie, Gingrich a profitat de decăderea candidatului Herman Cain, implicat în scandaluri sexuale, pentru a-şi întări poziţia în faţa alegătorilor republicani.

Până în prezent, în pofida statului de favorit la prezidenţiale, Mitt Romney nu a reuşit să convingă baza republicană să îl susţină cu adevărat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici