Noi proteste antiguvernamentale au avut loc în Chile: Zeci de mii de persoane au ieşit în stradă - FOTO, VIDEO

Peste 200.000 de persoane au protestat marţi în mai multe oraşe din Chile, solicitând Guvernului reforme imediate şi de amploare care includ, printre altele, creşterea salariului minim, reducerea preţurilor medicamentelor şi o nouă Constituţie, informează agenţia DPA.

1557 afișări
Imaginea articolului Noi proteste antiguvernamentale au avut loc în Chile: Zeci de mii de persoane au ieşit în stradă - FOTO, VIDEO

Noi proteste antiguvernamentale au avut loc în Chile - FOTO, VIDEO

Aproximativ 100 de sindicate şi organizaţii sociale ale profesorilor, medicilor, studenţilor, minerilor şi personalului aviatic au participat la manifestaţii.

Peste 80.000 de persoane au participat la protestul din capitala ţării, Santiago, potrivit estimărilor Guvernului. Alte aproape 100.000 de persoane au ieşit în stradă în oraşul Concepcion, în timp ce aproximativ 50.000 au manifestat în Puerto Montt.

Preşedintele ţării, Sebastián Piñera, a anunţat luni că va înainta un plan privind modificarea Constituţiei ţării, care datează din perioada dictaturii.

Partidele conservatoare aflate la putere propun o dezbatere în Parlament privind adoptarea unei noi legi fundamentale.

Criza politică din Chile a început să aibă efecte negative şi la nivelul economiei naţionale. Guvernul a revizuit prognoza de creştere economică pentru acest an la 2%, de la 2,6%, iar valoarea monedei naţionale a ajuns la cel mai scăzut nivel din 1990 şi până în prezent în raport cu dolarul american.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
chile,
protest,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici