Nouăsprezece pompieri au murit într-un incendiu în Arizona

Nouăsprezece pompieri au murit, duminică, în timpul operaţiunilor de stingere a unui incendiu în Arizona, a anunţat divizia pentru păduri a statului, citată de CNN.

388 afișări
Imaginea articolului Nouăsprezece pompieri au murit într-un incendiu în Arizona

Nouăsprezece pompieri au murit într-un incendiu în Arizona (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Majoritatea pompierilor decedaţi sunt din Prescott, a declarat Wade Ward, de la Departamentul de pompieri din Prescott.

Echipa lucra la stingerea incendiului din Yarnell Hill, care a izbucnit vineri la nord-vest de Phoenix, probabil de la un fulger. Acesta a cuprins aproximativ 400 de hectare, a avariat trei case şi a determinat evacuarea locuitorilor din comunităţile Peeples Valley şi Yarnell, a declarat un oficial, Art Morrison.

În afară de cei 19 pompieri morţi în Arizona, în total au murit 43 de pompieri în 2013, potrivit Administraţiei care se ocupă de pompieri din Statele Unite. În 2012 au murit 83 de pompieri în timpul activităţii.

O pagină de Facebook în memoria pompierilor din Arizona a fost creată duminică noaptea, iar numeroase persoane au postat mesaje de condoleanţe şi de sprijin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici