O delegaţie UDMR a discutat cu Szijjártó Péter despre intensificarea retoricii antimaghiare

Ministrul ungar de Externe, Szijjártó Péter, s-a întâlnit, luni, la Cluj, cu o delegaţie a UDMR cu care a discutat despre evoluţia relaţiilor bilaterale româno-ungare şi soluţionarea problemelor maghiarilor ardeleni, printre ele fiind invocată amplificarea retoricii antimaghiare.

1731 afișări
Imaginea articolului O delegaţie UDMR a discutat cu Szijjártó Péter  despre intensificarea retoricii antimaghiare

O delegaţie UDMR a discutat cu Szijjártó Péter despre intensificarea retoricii antimaghiare

Liderii UDMR şi-au exprimat interesul pentru ca relaţiile din România şi Ungaria să se menţină cordiale.

„Este îmbucurător faptul că miniştri de Externe ale celor două ţări se reunesc din nou, la scurt timp după întrevederea din luna august. Ca rezultat, sperăm ca relaţiile dintre cele două state se vor îmbunătăţi şi vor avea loc progrese şi în soluţionarea problemelor care vizează comunitatea maghiară din România, precum situaţia Liceului Teologic de la Târgu Mureş”, a declarat preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint, referindu-se la întâlnirea pe care Szijjártó cu omologul său român, Teodor Meleşcanu.

Un alt subiect abordat la întâlnirea ministrului ungar de Externe cu delegaţia UDMR a fost programul de dezvoltare economică, care va fi lansat în curând de către Guvernul maghiar, mai întâi în judeţul Mureş, ca un program-pilot ce s-ar putea extinde în întreaga Transilvanie.

„Pe lângă aspectele pozitive, am discutat cu ministrul de Externe maghiar şi despre provocările majore cu care se va confrunta comunitatea maghiară din România în următoarea perioadă, precum intensificarea retoricii antimaghiare, atât în spaţiul public cât şi la nivelul cotidianului comunităţii maghiare. Trebuie să oprim acest proces împreună, printr-o comunicare deschisă, directă, onestă”, a mai spus Porcsalmi Bálint.

Delegaţia UDMR a fost alcătuită din Porcsalmi Bálint, preşedinte executiv UDMR, Csoma Botond, deputat, preşedintele Organizaţiei judeţene a UDMR Cluj, Vákár István, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Oláh Emese, viceprimar al municipiului Cluj Napoca, şi Horváth Anna, vicepreşedinte executiv UDMR.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici