O NOUĂ TRAGEDIE în Bangladesh: Cel puţin opt persoane au murit într-un incendiu la o fabrică de textile

Cel puţin opt persoane au murit joi în incendiul unei fabrici de textile în capitala Bangladeshului, Dhaka, după două săptămâni de la prăbuşirea unui imobil în care se aflau ateliere de confecţii textile, un accident soldat cu peste 800 de morţi, a anunţat poliţia.

285 afișări
Imaginea articolului O NOUĂ TRAGEDIE în Bangladesh: Cel puţin opt persoane au murit într-un incendiu la o fabrică de textile

O NOUĂ TRAGEDIE în Bangladesh (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incendiul a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la etajul trei al unui imobil de 11 etaje, în care se află ateliere de confecţii textile, în cartierul Darussalam din Dhaka.

Victimele au murit asfixiate, blocate în casa scării, din cauza unui "fum toxic degajat de la haine din acril", a declarat pentru AFP Mahbubur Rahman, directorul operaţional al pompierilor din Bangladesh.

Potrivit şefului poliţiei locale, Khalilur Rahman, incendiul s-a soldat cu opt victime "inclusiv proprietarul, patru angajaţi, un ofiţer de poliţie şi un agent de poliţie". A opta victimă nu era identificată încă.

Incendiile sunt frecvente în cele 4.500 de ateliere de confecţii textile din Bangladesh, situate de obicei în imobile vechi sau în construcţii defectuoase şi dotate cu o reţea electrică puţin sau deloc întreţinută.

În noiembrie 2012, un incendiu într-o fabrică de textile s-a soldat cu 111 morţi.

Clean Clothes Campaign, o asociaţie pentru apărarea muncitorilor din sectorul textil, cu sediul la Amsterdam, afirmă că peste 700 de salariaţi în domeniul confecţiilor au murit în incendii, în Bangladesh, începând din 2006.

Bangladeshul a anunţat miercuri închiderea a 18 întreprinderi în domeniul textil, la Dhaka şi Chittagong, al doilea cel mai important oraş din ţară, după ce s-a angajat la Organizaţia Internaţonală a Muncii (OIM) să adopte măsuri imediate pentru consolidarea securităţii în ateliere.

Rana Plaza, un imobil de nouă etaje, s-a prăbuşit în apropiere de Dhaka, după ce munctorii au semnalat cu o zi înainte crăpături în clădire.

Un ultim bilanţ anunţa peste 900 de victime, joi.

Bangladeshul este al doilea exportator mondial de haine, în valoare totală de 19 miliarde de dolari în 2011, la care contribuie salarii considerate "modice" şi o forţă de lucru abundentă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici