Obama: Congresmenii republicani trebuie să pună capăt "farsei" şi să aprobe bugetul

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, le-a cerut, sâmbătă, liderilor republicani care blochează adoptarea proiectului de buget să înceteze "farsa" şi să treacă la vot, în contextul în care activităţile agenţiilor federale sunt grav afectate de lipsa fondurilor.

322 afișări
Imaginea articolului Obama: Congresmenii republicani trebuie să pună capăt "farsei" şi să aprobe bugetul

Obama: Congresmenii republicani trebuie să pună capăt "farsei" şi să aprobe bugetul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Treceţi la vot. Opriţi această farsă", a declarat Obama, adresându-se congresmenilor republicani.

Criza bugetară de la Washington, care blochează activităţile agenţiilor federale, durează deja de cinci zile, de la începerea noului an fiscal.

"Senatul a aprobat deja bugetul şi există suficienţi republicani şi democraţi în Camera Reprezentanţilor pregătiţi să facă acelaşi lucru, pentru a pune capăt imediat blocajului bugetar. Dar aripa de dreapta a Partidului Republican nu vrea să îl lase pe preşedintele Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, să supună proiectul la vot", a subliniat Obama.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici