Obama şi-a început vizita oficială în Germania. Preşedintele SUA s-a întâlnit cu Merkel

Statele Unite şi Uniunea Europeană trebuie să continue negocierile în vederea aplicării Acordului de liber schimb, în pofida criticilor, a declarat preşedintele SUA, Barack Obama, în cursul unei conferinţe de presă organizată împreună cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

1750 afișări
Imaginea articolului Obama şi-a început vizita oficială în Germania. Preşedintele SUA s-a întâlnit cu Merkel

Obama şi-a început vizita oficială în Germania. Preşedintele SUA s-a întâlnit cu Merkel

"Angela Merkel şi eu suntem de acord să afirmăm că Statele Unite şi Uniunea Europeană au nevoie să continue negocierile pe tema Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP)", a declarat Barack Obama la Hanovra.

"Beneficiile pe termen lung ale Acordului transatlantic nu sunt percepute de oamenii de rând, care văd consecinţe negative pe termen scurt; dar, pe termen lung, Acordul transatlantic este soluţia corectă, mai ales pentru state exportatoare precum SUA şi Germania", a declarat preşedintele SUA.

Barack Obama şi Angela Merkel au salutat formarea noului Guvern al Ucrainei, cerând aplicarea în totalitate a Acordului Minsk, care prevede încetarea conflictului separatist.

Cei doi lideri au exprimat preocupare în legătură cu intensificarea confruntărilor militare în Siria. Barack Obama a pledat pentru intensificarea eforturilor diplomatice în vederea soluţionării conflictului sirian.

Preşedintele Statelor Unite a lăudat "abordarea curajoasă" a cancelarului Angela Merkel în criza refugiaţilor din Uniunea Europeană. "Mi-aţi fost foarte apropiată pe parcursul mandatelor de preşedinte. Vă mulţumesc personal pentru prietenie", i-a spus Barack Obama Angelei Merkel.

"Vă urez din nou bunvenit, în numele cetăţenilor oraşului Hanovra şi al poporului german", i-a spus Merkel lui Obama.

Angela Merkel a salutat implicarea Statelor Unite în misiunea NATO de combatere a traficului de persoane în Marea Egee.

Barack Obama şi Angela Merkel au criticat "activităţile militare" ale Coreei de Nord, care a efectuat sâmbătă un test balistic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici