Obama trimite 275 de militari americani să protejeze Ambasada SUA de la Bagdad

Barack Obama a anunţat luni mobilizarea a 275 de militari americani în Irak cu scopul de a proteja Ambasada Statelor Unite de la Bagdad şi pe cetăţenii americani care se află în incinta acesteia.

685 afișări
Imaginea articolului Obama trimite 275 de militari americani să protejeze Ambasada SUA de la Bagdad

Obama trimite 275 de militari americani să protejeze Ambasada SUA de la Bagdad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Departamentul de Stat a anunţat duminică, fără să precizeze numărul, trimiterea unor trupe suplimentare în domeniul securităţii pentru a proteja această ambasadă în contextul "instabilităţii şi violenţei" din ţară. Acesta a anunţat totodată transferarea anumitor angajaţi către alte instalaţii.

"Începând de la 15 iunie, 275 de militari au început să fie mobilizaţi în Irak cu scopul de a consolida securitatea angajaţilor americani şi Ambasadei Statelor Unite", a anunţat Barack Obama într-un mesaj transmis preşedinţilor Camerei Reprezentanţilor şi Senatului.

"Această forţă este mobilizată pentru a proteja cetăţeni americani şi clădiri americane dacă va fi necesar şi este echipată de luptă", precizează preşedintele, care adaugă că ea va rămâne în Irak "până când situaţia în domeniul securităţii nu-i va mai justifica prezenţa".

După o ofensivă fulgerătoare, săptămâna trecută, în cursul căreia au preluat controlul asupra celui de-al doilea cel mai important oraş din Irak, Mosul, jihadişti din cadrul grupării sunnite teroriste Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL) au preluat luni controlul asupra unui oraş strategic din nord-vestul ţării.

Barack Obama urma să participe luni seara la o şedinţă a Consiliului pentru Securitate Naţională (NSC), pentru a examina diferitele opţiuni pe care le are - între care şi recurgerea la atacuri aeriene - într-o încercare de a bloca avansarea jihadiştilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici