Observatorii Organizaţiei Naţiunilor Unite avertizează. Coreea de Nord a reactivat un reactor nuclear

  • Coreea de Nord pare să fi repornit un reactor nuclear
  • Observatorii ONU au raportat după ultimele date oferite prin satelit
  • Reactorul descoperit prelucrează plutoniu necesar pentru producerea de armament nuclear
7306 afișări
Imaginea articolului Observatorii Organizaţiei Naţiunilor Unite avertizează. Coreea de Nord a reactivat un reactor nuclear

Sursa foto: Mediafaxfoto

Observatorii internaţionali ai Organizaţiei Naţiunilor Unite delegaţi pe probleme atomice monitorizează de la distanţă situaţia din Coreea de Nord. Ultimele imagini provenite din satelit au confirmat repornirea unui reactor aflat într-o bază militară secretă.

„Nu au existat indicii de funcţionare a reactorului de la începutul lunii decembrie 2018 până la începutul lunii iulie 2021. Cu toate acestea, de la începutul lunii iulie 2021, au existat semne clare, precum evacuarea apei de răcire, care atestă funcţionarea reactorului”, precizează observatorii în raportul de monitorizare.

Statul totalitar a interzis accesul inspectorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică în 2009, atunci când i-a expulzat forţat.

Nord-coreenii au continuat în secret dezvoltarea programului de arme nucleare. Ultimul test nuclear a fost efectuat în 2017.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici