Oficial nipon:Japonia acordă o importanţă mai mare acordului comercial cu UE decât cu Marea Britanie

Japonia consideră încheierea unui acord comercial cu UE ca reprezentând o prioritate mai mare decât negocierea unui înţelegeri comerciale cu Marea Britanie după Brexit, a declarat Shinichi Iida, ministru în cadrul Ambasadei Japoniei la Londra, informează site-ul cotidianului The Independent.

385 afișări
Imaginea articolului Oficial nipon:Japonia acordă o importanţă mai mare acordului comercial cu UE decât cu Marea Britanie

Oficial nipon:Japonia acordă o importanţă mai mare acordului comercial cu UE decât cu Marea Britanie

"Prioritatea principală" pentru Japonia este să încheie acordul cu Uniunea Europeană, cel mai amplu pact comercial semnat vreodată de UE, a declarat oficialul nipon.

"Multe companii japoneze sunt îngrijorate de perspectiva Brexit", a adăugat Shinichi Iida, în condiţiile în care unele dintre acestea şi-au stabilit sedii în Marea Britanie parţial cu scopul de a obţine acces la piaţa unică europeană.

De altfel, în cursul acestui an, ambasadorul nipon la Londra a avertizat Guvernul de la Londra că firmele japoneze ar putea părăsi Marea Britanie dacă în urma unei potenţiale ieşiri "haotice" din UE va deveni "neprofitabil" pentru acestea să rămân în ţară.

Printre cele peste 1.000 de firme japoneze prezente în Marea Britanie se numără corporaţii majore precum Nissan, Honda, Toyota ori Mitsubishi.

UE şi Japonia au finalizat, în luna decembrie 2017, negocierile pentru Acordul de parteneriat economic, urmând ca documentul să fie trimis spre aprobare Parlamentului European şi statelor membre ale UE, având ca scop intrarea sa în vigoare înainte de încheierea mandatului actual al Comisiei Europene (2019).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici