Opt civili au murit în Kiev, după atacul cu rachete. Zelenski: "încearcă să ne distrugă şi să ne şteargă de pe faţa pământului"

  • Opt civili au fost ucişi şi 24 răniţi în urma loviturilor cu rachete din această dimineaţă de la Kiev, a declarat un consilier al ministrului ucrainean de interne.
  • Loviturile arată că Rusia "încearcă să ne distrugă şi să ne şteargă de pe faţa pământului", afirmă preşedintele Volodimir Zelenski.
1858 afișări
Imaginea articolului Opt civili au murit în Kiev, după atacul cu rachete. Zelenski: "încearcă să ne distrugă şi să ne şteargă de pe faţa pământului"

Şase maşini au luat foc în urma atacului şi peste 15 vehicule au fost avariate, a declarat Rostyslav Smyrnov, consilier al ministrului ucrainean de interne, într-o postare pe Facebook. El a adăugat că 30 de lucrători ai serviciilor de urgenţă şi şase unităţi de intervenţie au participat la locul incidentului din districtul Shevchenkivskyy din Kiev.

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, afirmă că rachetele au lovit "infrastructura critică" din oraş. "Capitala este atacată de teroriştii ruşi!" adaugă Klitschko într-o postare pe Telegram.

Într-o postare pe Telegram, preşedintele Zelenski subliniază exploziile din Kiev, Zaporojie şi Dnipro, spunând că "alarma aeriană sună în toată Ucraina".

"Din păcate, există morţi şi răniţi", adaugă el, înainte de a-şi îndemna compatrioţii să rămână în adăposturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici