Organizaţia teroristă Boko Haram a decapitat doi ostatici în Nigeria

Grupul radical Boko Haram, afiliat reţelei teroriste Stat Islamic, a decapitat doi bărbaţi acuzaţi de spionaj, difuzând o înregistrare video, relatează Fox News.

354 afișări
Imaginea articolului Organizaţia teroristă Boko Haram a decapitat doi ostatici în Nigeria

Organizaţia teroristă Boko Haram a decapitat doi ostatici în Nigeria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înregistrarea video, intitulată "Recoltarea spionilor", nu prezintă decapitările, ci doar corpurile victimelor după crime, potrivit Institutului american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

Un reprezentant al organizaţiei teroriste a explicat că cei doi bărbaţi au fost plătiţi de poliţia din Nigeria pentru operaţiuni de spionaj în zone aflate sub controlul Boko Haram. Cei doi bărbaţi executaţi extrajudiciar au fost identificaţi drept Dawoud Muhammad şi Muhammad Awlu, amândoi din Nigeria.

Organizaţia teroristă Boko Haram (Educaţia occidentală este interzisă) este activă în Nigeria, Camerun, Niger şi Ciad, fiind afiliată până în 2014 reţelei teroriste Al-Qaida. Luna trecută, gruparea a anunţat că se va afilia reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a proclamat un "califat islamic" în zone din Siria, Irak şi Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici