Organizaţia Trump, amendată cu 1,61 milioane de dolari pentru fraude fiscale

O instanţă judiciară din New York a aplicat, vineri, o amendă penală de 1,61 milioane de dolari organizaţiei care administrează companiile fostului preşedinte american Donald Trump, după depistarea unei serii de fraude fiscale comise în ultimii 15 ani.

129 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Trump, amendată cu 1,61 milioane de dolari pentru fraude fiscale

Un fost director financiar al grupului, Allen Weisselberg, care pledase vinovat şi a fost principalul martor al procurorilor, a fost condamnat la cinci luni de închisoare de judecătorul Juan Merchan, de la Curtea penală din Manhattan (New York).

Susan Necheles, unul dintre avocaţii Organizaţiei Trump, a anunţat că va formula apel.

Sancţiunile aplicate vineri sunt efectul sentinţei din decembrie 2022, când două entităţi ale Organizaţiei Trump au fost găsite vinovate pentru 17 acuzaţii referitoare la fraude fiscale, scheme frauduloase şi falsificarea documentaţiei financiare. Donald Trump nu a fost inculpat în acest caz.

Biroul procurorului districtului Manhattan, Alvin Bragg, continuă o investigaţie penală privind practicile de afaceri ale lui Donald Trump. "Companiile nu pot fi condamnate la închisoare, dar condamnarea şi sentinţa de acum le amintesc companiilor şi managerilor că nu poţi scăpa dacă fraudezi autorităţile", a declarat procurorul Bragg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici