Organizatorul răpirii şi uciderii celor trei tineri israelieni a fost arestat

Un palestinian prezentat drept "creierul" răpirii şi uciderii a trei tineri israelieni, în iunie, a fost arestat în Cisiordania ocupată, a anunţat marţi poliţia.

454 afișări
Imaginea articolului Organizatorul răpirii şi uciderii celor trei tineri israelieni a fost arestat

Organizatorul răpirii şi uciderii celor tei tineri israelieni a fost arestat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acum o lună, forţele israeliene de securitate l-au arestat în tabăra de refugiaţi Shuafat (la nord de Ierusalim, în Cisiordania) pe Hossam Kawasmeh, suspectat că a condus unitatea de comando care i-a răpit şi asasinat pe cei trei adolescenţi" israelieni, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Cei trei tineri, care frecventau o şcoală religioasă, au fost găsiţi morţi la 30 iunie, în apropiere de un drum unde au fost văzuţi ultima dată, cu două săptămâni înainte, făcând autostopul în Cisiordania.

Potrivit presei israeliene, Hossam Kawasme ar fi recunoscut, în timpul detenţiei, că a primit sprijin financiar din partea mişcării Hamas, pentru a recruta şi înarma unitatea de comado care i-a răpit şi ucis pe cei trei tineri.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Hamas că este responsabilă de răpire, fapt dezminţit de mişcarea islamistă.

Cu o lună înainte de lansarea operaţiunii israeliene în Gaza, armata a efectuat o vastă urmărire în Cisiordania ocupată pentru a-i găsi pe cei tineri studenţi şi a destructura infrastructurile politice şi de caritate ale mişcării islamiste Hamas.

Aproape 600 de palestinieni au fost arestaţi, dintre care două treimi sunt membri ai Hamas, potrivit unor surse palestiniene.

Însă Israelul caută în continuare doi palestinieni, şi anume pe Marouane Kawasmeh şi Amer Abu Eisheh, prezentanţi de la sfârşitul lui iunie de către serviciile de securitate internă ca fiind suspecţi de implicare în această afacere, a precizat marţi poliţia israeliană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici