Osama ben Laden a pregătit, până în ultima clipă, un nou atac terorist masiv împotriva SUA. Documente din complexul în care a fost ucis teroristul, recuperate - VIDEO

Fostul lider Al-Qaida, Osama ben Laden, a lucrat, până în ultimele momente ale vieţii sale, la planul unui nou atac terorist împotriva Statelor Unite, conform documentelor confiscate în timpul raiduilui american din Pakistan.

1124 afișări
Imaginea articolului Osama ben Laden a pregătit, până în ultima clipă, un nou atac terorist masiv împotriva SUA. Documente din complexul în care a fost ucis teroristul, recuperate - VIDEO

Osama ben Laden a pregătit, până în ultima clipă, un nou atac terorist masiv împotriva SUA. Documente din complexul în care a fost ucis teroristul, recuperate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Statele Unite au publicat, joi, 17 documente confiscate în cursul operaţiunii americane care a condus la eliminarea liderului reţelei teroriste Al-Qaida. Documentele au fost publicate pe site-ul Centrului pentru Combaterea Terorismului al Academiei West Point, informează CNN.

În total, forţele speciale americane au confiscat peste 6.000 de documente în cursul operaţiunii care a avut loc în mai 2011 în clădirea din Abbottabad, Pakistan.

Conform documentelor, liderul Al-Qaida a lucrat până în ultima clipă la planul unui atac terorist de amploare împotriva Statelor Unite, folosind grupări autonome care nu utilizau numele reţelei teroriste pentru a nu fi depistate.

Documentele au fost găsite în cinci computere, în zeci de hard-uri şi în 100 de discuri confiscate din clădirea în care se ascundea liderul Al-Qaida.

Publicate în versiunea originală şi traduse în engleză pe site-ul Combating Terrorism Cente al Academiei Militare West Point, aceste scrisori au fost scrise sau au fost primite de ben Laden în perioada septembrie 2006-aprilie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici