"Osama trăieşte!". Cum a decurs audierea nigerianului care a încercat să arunce în aer un avion de Crăciun, în 2009

"Osama trăieşte!", a strigat nigerianul acuzat că a încercat să arunce în aer un avion în ziua de Crăciun, în 2009, cu explozibil ascuns în lenjeria intimă, în prima zi a audierilor pentru selectarea juraţilor în vedere procesului său care va avea loc la Detroit, anunţă presa locală.

837 afișări
Imaginea articolului "Osama trăieşte!". Cum a decurs audierea nigerianului care a încercat să arunce în aer un avion de Crăciun, în 2009

"Osama trăieşte!". Cum a decurs audierea nigerianului care a încercat să arunce în aer un avion de Crăciun, în 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul acestei audieri, judecătorul Nancy Edmunds a respins o serie de cereri depuse de Umar Farouk Abdulmutallab, care se apără fără avocat, dar care este asistat de un consilier desemnat de judecător.

Aceste cereri aveau ca obiectiv să amâne începerea procesului, prevăzut pentru 11 octombrie.

În vârstă de 24 de ani, Umar Farouk Abdulmutallab, care s-a arătat calm şi respectuos în timpul mai multor audieri preliminare, şi-a multiplicat miercuri provocările, anunţă Detroit Free Press.

"Osama trăieşte!", "Jihad!", a strigat tânărul, care afirmă că are legături cu Al-Qaida şi că Osama ben Laden l-a calificat drept "erou" într-o înregistrare video.

El şi-a pus, de asemenea, picioarele pe masă, s-a plâns de hainele primite de la administraţia penitenciarului şi a refuzat să se ridice în picioare la intrarea judecătorului, afirmă cotidianul.

Miercuri au început audierile pentru selectarea juraţilor - care va avea loc la 4 octombrie - pentru procesul său.

Tânărul nigerian a fost imobilizat de câţiva dintre cei 279 de pasageri ai avionului care se deplasa pe ruta Amsterdam-Detroit, în timp ce încerca să îl arunce în aer. El a fost arestat la coborârea din avion şi riscă închisoarea pe viaţă dacă va fi declarat vinovat.

Atentatul ratat a ridicat semne de întrebare din partea serviciilor de informaţii americane. Tatăl lui Umar Farouk Abdulmutallab, un bancher nigerian, a avertizat el însuşi CIA de radicalizarea fiului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici