Oscar Pistorius, condamnat la şase ani de închisoare pentru omor din culpă/ Fratele lui Oscar Pistorius, reacţie surprinzătoare: S-a făcut dreptate

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, miercuri, la şase ani de închisoare cu executare, cu unul mai mult decât au decis iniţial judecătorii din Africa de Sud, în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

3473 afișări
Imaginea articolului Oscar Pistorius, condamnat la şase ani de închisoare pentru omor din culpă/ Fratele lui Oscar Pistorius, reacţie surprinzătoare: S-a făcut dreptate

Oscar Pistorius, care a ajuns la Tribunalul din Pretoria direct de la locuinţa unchiului său Arnold Pistorius, acolo unde a locuit pe perioada arestului la domiciliu a fost imediat dus la închisoare. Sentinţa dată astăzi de magistraţii din Africa de Sud poate fi atacată cu apel.

Juriştii sud-africani susţin că, dacă decizia nu va fi modificată la un eventual apel, Oscar Pistorius ar putea fi eliberat pentru "bună purtare" după ce îşi ispăseşte o treime din pedeapsă, adică după doar 2 ani.

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, pe 21 octombrie, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Imediat după citirea sentinţei, campionul sud-african a fost dus la închisoare, însă pe 19 octombrie 2015 a fost eliberat din închisoare şi a avut un regim de arest la domiciliu.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni. Procesul lui Pistorius a început în luna martie 2014, la Pretoria.

Reacţia surprinzătoare a fratelui lui Oscar Pitorius

Unul dintre fraţii lui Oscar Pistorius, Carl, s-a arătat mulţumit după ce atletul paralimpic a fost condamnat, miercuri, la 6 ani de închisoare pentru că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp, iar avocaţii săi au anunţat că nu vor face apel la sentinţa de miercuri. „S-a facut dreptate şi totul a intrat pe făgaşul normal. Adevarul iese mereu la suprafaţă”, a scris Carl Pistorius, pe Twitter. Potrivit The Guardian, familia Pistorius va avea un punct de vedere oficial, în cursul zilei de miercuri, prin vocea lui Arnold Pistorius, unchiul atletului.

Familia fostei prietene a lui Pistorius, Reeva Steenkamp, nu a făcut nicio declaraţie oficială. În schimb, a vorbit Doup De Bruyn, unul dintre avocaţi. „Familia nu are niciun cuvânt de spus în legătură cu această sentinţă. Nimic nu o va aduce înapoi pe Reeva. În acest moment, este bine să păstrăm tăcerea”, a spus avocatul familiei Steenkamp, citat de The Guardian.

Opinia publică este însă împărţită. Dacă unii îşi exprimă nemulţumirile, prin intermediul aceleiaşi reţele de socializare: „sistemul judiciar le acordă imunitate criminalilor” sau „dacă eşti sportiv, ai dreptul să ucizi”, alţii îl încurajează pe Pistorius: „sper ca Dumnezeu să fie alături de tine şi de familia ta”.

Campionul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, miercuri, la şase ani de închisoare cu executare, cu unul mai mult decât au decis iniţial judecătorii din Africa de Sud, în procesul în care este acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici