Parlamentul European va da în judecată Comisia Europeană pentru eliberarea de fonduri către Ungaria

Parlamentul European intenţionează să dea în judecată Comisia Europeană pentru decizia sa de a debloca fonduri de miliarde de euro pentru Ungaria, potrivit unui raport, anunţă Sky News.

460 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European va da în judecată Comisia Europeană pentru eliberarea de fonduri către Ungaria

Parlamentul European va da în judecată Comisia Europeană pentru eliberarea de fonduri către Ungaria

Surse care cunosc această decizie au declarat pentru POLITICO Brussels Playbook că membrii comisiei pentru afaceri juridice a parlamentului au votat aproape în unanimitate să lanseze acţiuni în justiţie. Decizia ar fi fost luată în cadrul unei şedinţe cu uşile închise care s-a desfăşurat luni, susţin sursele.

În decembrie, Comisia a eliberat aproximativ 10 miliarde de euro pentru Ungaria. Anterior, suma fusese blocată din cauza preocupărilor legate de statul de drept în Ungaria.

Decizia a venit în timp ce premierul ungar Viktor Orban ameninţa că va bloca un pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Decizia a fost criticată de membrii parlamentului.

Liderii politici se vor reuni joi pentru un acord final cu privire la posibilitatea ca preşedintele Roberta Metsola să trimită Comisia în instanţă înainte de termenul limită de 25 martie, a informat POLITICO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici