Partidul Popular a câştigat alegerile din Spania, dar nu a obţinut majoritatea absolută - exit-poll

Partidul Popular, aflat la putere, a câştigat alegerile locale şi regionale de duminică din Spania, dar nu a reuşit să obţină majoritatea absolută în cele 13 regiuni unde a avut loc scrutinul, potrivit unui sondaj al GAD3 pentru Antena 3, relatează Reuters în pagina electronică.

636 afișări
Imaginea articolului Partidul Popular a câştigat alegerile din Spania, dar nu a obţinut majoritatea absolută - exit-poll

Partidul Popular a câştigat alegerile din Spania, dar nu a obţinut majoritatea absolută - exit-poll (Imagine: Adrian Cojocaru/Arhiva Mediafax Foto)

Partidul Popular al premierului Mariano Rajoy a câştigat alegerile în 11 din cele 13 regiuni spaniole unde a avut loc scrutinul, însă a pierdut capitala Madrid, după 24 de ani. Potrivit sondajului, PP a obţinut 27% din voturi, cu 10% mai puţin decât acum patru ani. Partidul Socialist (PSOE), aflat în opoziţie, s-a clasat pe locul doi, cu 25% din voturi.

Alegerile municipale şi regionale din Spania au relevat, conform aşteptărilor, un progres al noilor forţe politice Podemos (10%) şi Ciudadanos (centru, 7%). Cele două formaţiuni politice au acces în toate parlamentele regionale. De asemenea, alegerile de duminică din Spania, considerate un test înaintea scrutinului naţional de la sfârşitul anului, au relevat o scădere a influenţei principalelor două partide din ţară, PP şi PSOE.

Ciudadanos ar putea fi cheia prin care PP şi-ar păstra puterea în mai multe parlamente regionale, potrivit sondajului publicat de GAD3.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici